Aromatherapie

Aromatherapie is een samengestelde van de woorden aroma en therapie. Iedereen heeft weleens gehoord over het rustgevende effect van Lavendel. Bij aromatherapie gebruik ik etherische oliën, ook wel bekend als essentiële oliën. Ze worden essentieel genoemd omdat ze de essentie van de geur van de plant bevatten. Planten maken gebruik van deze essentie om bestuivers aan te trekken, roofdieren te verjagen en virussen, bacteriën en schimmels te doden.

Etherische oliën kun je gebruiken om de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid van je paard te ondersteunen. De oliën helpen om lichaam en geest in balans te brengen en het zelfgenezend vermogen te stimuleren.

Etherische oliën kunnen door het lichaam opgenomen worden via de huid, ademhaling en inwendig via de mond. Ongeveer 22 seconden na het inhaleren van een etherische olie kan er al effect plaatsvinden. Na 2 minuten zit het in de bloedbaan en ongeveer 20 minuten later heeft het elke cel in het lichaam bereikt.

Dieren reageren sterker op de geur van etherische oliën dan mensen. Ze geven precies aan wanneer ze wel of geen behoefte hebben aan de werkzame stof van een olie. Met behulp van de biotensor en mijn kennis kan ik precies kijken welke olie het beste bij jouw paard past.

Benieuwd of de oliën jouw paard kunnen ondersteunen? Of wil je er meer over weten? Ik help je graag verder en ook de oliën kan je bij mij kopen!